Comité de Bioètica

COMITÉ DE BIOÈTICA

MISSIÓ

Emetre informes, propostes i recomanacions sobre matèries relacionades amb les implicacions ètiques i socials de la Biomedicina i de les Ciències de la Salut. Així mateix, se li assignen les funcions d'establir els principis generals per a l'elaboració de codis de bones pràctiques d'investigació científica.

FUNCIONS

  1. Emetre informes o recomanacions sobre aspectes ètics relacionats amb la biologia, la medicina, la farmàcia, la investigació biomèdica i les noves tecnologies, així com respecte de qualsevol assumpte relacionat amb els ciutadans i la salut des de la perspectiva de la bioètica, quan els demane la conselleria competent en matèria de salut i els serveis sanitaris o per iniciativa pròpia.
  2. Informar els projectes i disposicions de caràcter general elaborats pel Departament de Salut d'Elda, que puguen tenir incidència en el camp de la bioètica.
  3. Impulsar la col·laboració amb la Universitat i altres organismes públics d'investigació en les línies competència de la Comissió de Bioètica.
  4. Promoure l'activitat investigadora en el camp de la bioètica per mitjà de la proposta i realització de cursos, sessions, jornades i seminaris que contribuïsquen a la formació en bioètica dels professionals de l'àmbit sanitari.
  5. Assessorar els professionals de la salut, ciutadans i administracions sanitàries en la presa de decisions sobre qualsevol assumpte que plantege un conflicte ètic rellevant o que afecte la dignitat humana, analitzant i proposant possibles alternatives o solucions als conflictes ètics plantejats.
  6. Formular i proposar a l'administració sanitària protocols d'actuació que ajuden les institucions sanitàries i els seus professionals a garantir, tant en l'exercici assistencial com a docent i investigador, el respecte als principis i valors ètics.
  7. Elaborar i aprovar, si és el cas, el seu reglament de règim interior.
  8. Estudiar, debatre i aprovar, si és procedent, les propostes que elaboren els grups de treball que pogueren crear-se.
  9. Elaborar una memòria anual de les seues activitats.
  10. Qualssevol altres funcions que es determinen d'acord amb la normativa que siga aplicable.

NORMATIVA VIGENT RELACIONADA AMB LA BIOÈTICA

No s'ha trobat el document.